Назвали теми переговорів Путіна з Трампом у Парижі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Назвали теми переговорів Путіна з Трампом у Парижі

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін хоче обговорити з американським лідером Дональдом Трампом плани США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, передає ТАСС .

Як повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, цю тему глави держав порушать під час зустрічі 11 листопада у Парижі.

«У президентів Росії і США традиційно дуже багато питань, щодо яких потрібно обмінюватися думками, як і раніше, дуже багато питань, що стосуються стабільності, тим більше в контексті проголошення наміру Сполучених Штатів Америки вийти з ДРСМД», — зазначив Пєсков.

Він додав, що президенти обговорять «двосторонні російсько-американські відносини».

«Це звіряння годинників і є головною метою таких зустрічей», — сказав російський прес-секретар.

11 листопада у Франції відбудуться урочистості з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни. На заходи запрошені понад 80 глав держав і урядів, зокрема Трамп і Путін. Це буде друга за 2018 рік зустріч лідерів РФ та США. Перші і єдині переговори «віч-на-віч» між Дональдом Трампом і Володимиром Путіним відбулися у Гельсінкі (Фінляндія) 16 липня.

Договір про ракети середньої і малої дальності підписали Михайло Горбачов і Рональд Рейган 8 грудня 1987 року у Вашингтоні. Документ забороняє робити, випробовувати та розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) та малої (від 500 до 1000 км) дальності.