Настоятель монастиря в Києві подав на Верховну Раду до суду. Через звернення до Вселенського патріарха

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Настоятель Десятинного монастиря Української православної церкви (Московського патріархату) єпископ Гедеон звернувся у Верховний Суд через Томос для УПЦ, пишуть «Українські новини».

Єпископ вимагає визнати незаконним рішення Верховної Ради, яким вона підтримала звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія I. У ньому він просив ієрарха надати Томос про автокефалію Православній церкві в Україні.

Суд дійшов висновку, що заява відповідає вимогам Кодексу адміністративного судочинства. Верховний Суд ухвалив розпочати провадження за позовом Гедеона, а справу розглядати у спрощеному порядку колегією з 5 суддів. Розгляд почнеться 27 листопада о 10:30.

Раніше два храми УПЦ (МП) подали позов до Верховного Суду. Вони також просили визнати незаконним звернення Ради до Вселенського патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Українській церкві. Скаргу подали релігійні громади Городницького Свято-Георгіївського монастиря (Житомирська область) та храму Святителя Миколая Бердянської єпархії (Запорізька область).