На Яценюка і Петренка готують справу за розтрату державних грошей. Суд зобовʼязав НАБУ почати провадження

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
На Яценюка і Петренка готують справу за розтрату державних грошей. Суд зобовʼязав НАБУ почати провадження

Facebook / Народний фронт

Соломʼянський районний суд Києва зобовʼязав Національне антикорупційне бюро почати кримінальне провадження щодо колишнього премʼєр-міністра Арсенія Яценюка та міністра юстиції Павла Петренка, повідомляють «Українські новини».

Суд ухвалив це рішення 17 жовтня. Заявник, імʼя якого в судових документах приховано, раніше вже просив НАБУ розпочати провадження проти них, але бюро йому відмовило. Після цього він звернувся зі скаргою до суду. Суд задовольнив позов і зобовʼязав почати розслідування стосовно Яценюка, Петренка, а також одного із заступників міністра юстиції та керівника секретаріату держсекретаря Міністерства юстиції.

НАБУ має почати провадження за статтею «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом», «ухилення від сплати податків, зборів, інших обовʼязкових платежів», «зловживання владою або службовим становищем» та «службове підроблення» (ст. 191, 209, 212, 364, 366 Кримінального кодексу). У чому саме звинувачують чиновників, у документах не вказано.

У вересні цей же суд зобовʼязав НАБУ почати провадження щодо Петренка за підозрою у декларуванні неправдивої інформації. Журналісти зʼясували, що племінниця міністра Божена Климчук після його призначення стала власницею двох квартир в елітних житлових комплексах на Печерську, а також автомобіля Lexus NX200.