У Харкові звільнили вчительку, яка не дала шматок торта школярці. Батьки дитини не здали гроші у фонд класу

Дата:

У харківській школі №151 звільнили вчительку, яка не дозволила зʼїсти шматок торта шестикласниці і публічно вилаяла дитину за те, що її батьки не здали гроші на «солодкий стіл». Про це повідомила директор Департаменту освіти харківської міськради Ольга Деменко, передає 057.ua.

Викладача інформатики Наталю Толяренко звільнили зі школи, але вона продовжує викладати в Харківському національному педагогічному університеті.

Що сталося?

Інцидент стався 19 жовтня. У 6-Б класі відзначали «солодким столом» закінчення навчального семестру. Учениці Діані торт не дістався, дівчинка розплакалася. Коли однокласники стали питати, чому їй не дали, представниця батьківського комітету Наталія Толяренко заявила, що батьки Діани не здавали гроші на «солодкий стіл», а за рахунок інших пригощати дитину вона не має права. Діана відпросилася, але їй піти не дозволили. Дівчинка сіла на своє місце і розридалася. Однокласники стали знімати її на мобільний телефон.

Що було далі?

Про неприємну ситуацію дитина розповіла батькам, інцидент набув розголосу в соцмережах і ЗМІ. У Facebook-спільноті «Батьки SOS» думки учасників розділилися: хтось підтримував вчинок мами, яка не здала гроші, хтось засуджував. Пост набрав сотні коментарів та 150 перепостів. На ситуацію відгукнулися політики та журналісти.

При цьому члени батьківського комітету школи заявили, що не сталося нічого екстраординарного. «Батьки Діани пішли не проти системи, а протиставили себе колективу. Така життєва позиція», — заявив голова батьківського комітету школи Михайло Мусатов.