Китайський стартап став найдорожчим у світі. Що він пропонує?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Китайська компанія Bytedance стала найдорожчим приватним стартапом у світі, її вартість оцінюється в $75 млрд, пише The New York Times.

Компанія закрила інвестиційний раунд на $3 млрд. Ці кошти мають допомогти Bytedance активно розвиватися за межами Китаю. З $75 млрд вартості Bytedance обійшла американську Uber Technologies, яку інвестори оцінюють у $72 млрд.

Toutiao

Компанії належить новинний агрегатор Jinri Toutiao, що перекладається як «сьогоднішні заголовки». Він підбирає інформацію для індивідуальних користувачів на основі технології штучного інтелекту. Агрегатор має близько 700 млн користувачів, понад 2 тис. медіа-організацій у Китаї співпрацюють з цією платформою.

TikTok

Компанія також відома завдяки своєму додатку для створення та обміну коротких відео під музику, а також стрімів TikTok. Його впровадили у вересні 2016 року Bytedance. Зараз додаток став одним з найбільш швидкозростаючих, маючи велику спільноту користувачів у кількох країнах. У TikTok, за даними компанії, уже понад 500 млн активних користувачів.

Раніше у китайській провінції Хунань жінка настільки часто користувалася смартфоном, що їй довелося звернутися до лікаря. Їй паралізувало кисть.