ФСБ затримала прикордонника за продаж інформації про поїздки Петрова та Боширова

Дата:
ФСБ затримала прикордонника за продаж інформації про поїздки Петрова та Боширова

У Росії ФСБ провела обшуки і арешти у звʼязку з витоком інформації з закритих баз даних. Йдеться про поїздки за кордон «отруйників Скрипалів» Петрова, Боширова та інших співробітників ГРУ, пише «Росбалт» з посиланням на джерела.

Обшуки проводились у приватних детективів та громадян, які торгували виписками із «закритих» баз даних: надавали інформацію про переміщення через кордон, з бази «Роспаспорт» і з бази ФНС (Федеральної податкової служби) про майно росіян.

Усього співробітники двох управлінь ФСБ провели понад 60 обшуків.

«У першу чергу, приходили до приватних детективів і тих, хто був помічений у торгівлі відомостями з закритих баз даних. Порушено багато справ за статтями КК РФ: 183 (незаконні отримання та розголошення відомостей, що складають комерційну, податкову або банківську таємницю), 203 (перевищення повноважень приватним детективом), 137 (порушення недоторканності приватного життя)», — розповів співрозмовник агентства.

За його словами, за продаж інформації про закордонні поїздкі Петрова і Боширова ФСБ затримала співробітника прикордонної служби в Північно-Західному регіоні та співробітника одного з підрозділів ФНС.

Раніше журналісти «Дождя» дізналися, що підозрюваний в отруєнні сімʼї Скрипалів Олександр Мішкін, відомий під імʼям Олександра Петрова, працював офіціантом у ресторані «Гарсон» в Санкт-Петербурзі у 2000 році. Колеги охарактеризували Мішкіна як товариського, «в міру відкритого, цинічного, нормального».