Російські силовики сім годин шукали зброю в будинку кримського татарина

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Російські силовики сім годин шукали зброю в будинку кримського татарина

Facebook / Крымская солидарность

У селі Жемчужина Криму на анексованому півострові російські силовики близько семи годин обшукували будинок кримських татар і затримали Дилявера Гафарова, повідомляється на сторінці організації «Кримська солідарність» у Facebook.

«Обшук проводився працівниками ФСБ, був початий, за словами батька затриманого Дилявера Гафарова, близько третьої години ночі. Силовики сказали, що шукають зброю, але в списку вилучених речей її немає, оскільки не виявили», — йдеться в повідомленні.

ФСБ вилучила ноутбук, телефони, документи, український і російський паспорти кримського татарина. Зазначено, що ніяких документів про проведення обшуку силовики не залишили. Дилявера Гафарова імовірно вивезли в сімферопольський слідчий ізолятор, його рідні виїхали за ним.

Затриманий — місцевий житель, продавець у магазині, повідомляє «Крим.Реалії». Обшук закінчився близько 11 годин. За словами тітки, офіційно Диляверу Гафарову «нічого не предʼявляли», однак його можуть підозрювати в участі у «Кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебиджихана».

Влада анексованого Росією Криму планує передати майно Меджлісу кримськотатарського народу Духовному управлінню мусульман Криму. Перелік обʼєктів власності Меджлісу, про який іде мова, не оголосили.

У 2014 році Арбітражний суд Криму відібрав будівлю Меджлісу на користь російської держави, її приміщення обшукали. 26 квітня 2016 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу.