«Ніякого особливого статусу Донбасу». Тимошенко створює військовий кабінет до виборів і хоче переписати Конституцію

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Ніякого особливого статусу Донбасу». Тимошенко створює військовий кабінет до виборів і хоче переписати Конституцію

Прокопенко Олександр / УНІАН

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко створює військовий кабінет, склад якого оприлюднить до президентських виборів. Про це політик заявила на форумі «Новий курс України», який 30 жовтня проходить у Києві.

«Наша команда починає створювати справжні стратегічні документи і законопроекти, які будуть забезпечувати втілення їх у життя за суворим планом-графіком... Для виконання цієї роботи і детальної розробки стратегії миру я оголошую початок формування військового кабінету», — сказала Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» вважає, що Україні потрібна нова Конституція, яка збереже країну унітарною, без особливого статусу для Донбасу.

«Ніякого особливого статусу ні Донецької, ні Луганської області бути не може. Нам потрібна інша стратегія, нам потрібна нова Конституція, яка дасть всі можливі повноваження і свободу всім громадам в Україні, але... жодного федералізму ніколи допущено не буде», — заявила вона.

Також Тимошенко пропонує розширений формат досягнення миру в Україні під назвою «Будапешт+» з одночасним зміцненням української армії.

За словами політика, крім чотирьох країн, які підписали Будапештський меморандум (США, Великобританії, Росія, Україна), розширений політико-дипломатичний формат повинен включати Францію, Китай, Німеччину, а також верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки.

Раніше theБабель зʼясовував, хто і як готує Юлію Тимошенко до президентських виборів 2019 року.

Також 29 жовтня співачка Анастасія Приходько заявила, що йде в політику і приєднується до команди Юлії Тимошенко.