Компанія Тігіпка поки не підписала договір про купівлю заводу Порошенка «Кузня на Рибальському»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Група компаній «ТАС» бізнесмена Сергія Тігіпка поки не підписала угоду про купівлю заводу «Кузня на Рибальському», який належить інвестфонду Prime Assets Capital президента Петра Порошенка. Про це theБабелю повідомили в самій групі.

«На сьогодні договір купівлі-продажу акцій ЗАТ «Завод «Кузня на Рибальському» готують до підписання згідно з попередніми домовленостями», — йдеться у відповіді «ТАС».

У групі підкреслили, що угода відповідає вимогам українського законодавства та нормами міжнародного права. «Згідно з двосторонніми домовленостями, вартість угоди та інші її умови не розголошуються», — підкреслили в компанії.

26 жовня Порошенко задекларував 28,8 млн доходів від продажу цінних паперів і корпоративних прав, і ще 6 млн грн — як дивіденди від Prime Assets Capital. У той же день theБабель попросив прес-службу президента прокоментувати, чи повʼязані доходи Порошенка з продажем заводу, проте відповідь так і не надійшла. У понеділок у прес-службі Порошенка пообіцяли theБабелю надати інформацію про цінні папери, продаж яких президент задекларував.

19 жовтня Антимонопольний комітет України дозволив бізнесмену і політику Сергію Тігіпку придбати завод «Кузня на Рибальському». У кінці вересня «ТАС» підтвердила, що купує завод Порошенка . Тоді в компанії зазначили, що після отримання дозволу АМКУ компанії укладуть угоду. Вартість покупки та терміни закриття угоди сторони не розголошують.

Про те, що Порошенко вирішив продати свій завод, 25 вересня повідомив його прес-секретар Святослав Цеголко. Однак він не уточнив, кому. Тоді theБабель писав, що покупцем буде саме група компаній Тігіпко.