«Колись там була Надія Савченко». Соцмережі вибухнули після політичної заяви співачки Анастасії Приходько

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Колись там була Надія Савченко». Соцмережі вибухнули після політичної заяви співачки Анастасії Приходько

Соколовська Інна / УНІАН

Заслужена артистка України, співачка Анастасія Приходько вирішила залишити сцену та зайнятися політикою. Напередодні у своєму акаунті в Facebook вона повідомила, що приєднується до передвиборчої команди лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, сподівається на підтримку шанувальників та хоче стати депутатом Верховної Ради.

Заява виконавиці викликала бурхливу та неоднозначну реакцію користувачів соцмереж. Є такі, хто відверто жартує із намірів Приходько, інші називають рішення артистки абсурдним.

Журналістка Марʼяна Пʼєцух не вірить, що Анастасія Приходько залишиться в команді Тимошенко до закінчення передвиборної гонки.

«З особливостями її характеру, темпераменту і принципами: психоне сама, або її спровокують до того, щоб вона психонула і пішла, не претендуючи на дороге місце в списку. А зараз, напевно, трохи поюзають — як розігрів перед виступом Тимошенко в виборчому турне. Але головне — як заповнену прогалину в команді Тимошенко, де бракувало яскравого персонажа, пов’язаного з АТО. У той час як опоненти Тимошенко закидають їй проросійські орієнтири, Приходько з її концертами для військових має ніби довести протилежне. Колись уже там була АТОшниця Савченко, але щось пішло не так», — написала Пʼєцух.

Політичний оглядач Олексій Мінаков називає співачку непослідовною, оскільки Приходько «ще в травні цього року заявила, що буде йти до молодих і не співпрацюватиме з партією Тимошенко».

Волонтер Роман Донік вважає, що артистка першою з патріотів і опозиціонерів президента Петра Порошенка «перейшла в стан проросійських сил».

Анастасія Приходько судиться з Адміністрацією президента через використання кадрів зі своєю участю в рекламі Петра Порошенка. Скандал тягнеться з лютого цього року. За словами співачки, її нібито попросили знятися в соціальному ролику. Проте коли його опублікували, виявилось, що це політична реклама.

Ролик за участю Приходько був у ротації 14 днів на багатьох телеканалах. Справу розглядає Печерський суд Києва. За використання образу в політичній рекламі без її згоди співачка вимагає матеріального відшкодування 500 тис. грн. А також моральної компенсації в розмірі символічної 1 гривні.