У листопаді в платіжках киян не буде субсидій на ЖКГ. Їх обіцяють врахувати пізніше

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
У листопаді в платіжках киян не буде субсидій на ЖКГ. Їх обіцяють врахувати пізніше

National Bank Of Ukraine / Flickr

У квитанціях на послуги житлово-комунального господарства, які мешканці Києва отримають у листопаді, не буде вказано розмір субсидії, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

У департаменті соціальної політики КМДА це пояснюють тим, що у порядок призначення субсидій внесли зміни, а програмне забезпечення «Житлові субсидії» працює некоректно. Але киян закликають не перейматися — після усунення недоліків у квитанціях зафіксують субсидії за два місяці: жовтень та листопад.

«Якщо субсидія за жовтень склала 300 грн, а за листопад — 350 грн, то у наступній платіжці (за листопад) субсидія буде складати 350 грн + 300 грн = 650 грн. Якщо із тих чи інших причин громадянин не зміг оплатити комунальні послуги за жовтень у повному обсязі, через що виникла заборгованість, це ніяк не вплине на подальше призначення субсидії», — запевнив директор департаменту Юрій Крикунов.

Субсидіантам, які користувалися субсидією у неопалювальний період, автоматично перерахують їх на опалювальний період, а сім’ї, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, зможуть це зробити до кінця грудня.

Кабінет міністрів з 1 жовтня частково змінив умови оформлення субсидій на сплату житло-комунальних послуг. При розрахунку субсидій тепер будуть враховувати не загальну, а лише опалювану площу помешкань. Для квартир вона становить 120 кв. м, для будинків — 200 кв. м.