«Нафтогаз» вимагає від постачальників переукласти договори на газ для населення за новими тарифами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розіслала своїм контрагентам проекти договорів з новими тарифами на газ, повідомляє прес-служба НАК.

У вівторок в «Урядовому курʼєрі» опублікували постанову Кабміну про підвищення тарифів на газ. З цього моменту рішення уряду набрало чинності. У звʼязку з цим «Нафтогаз» розіслав газорозподільним компаніям і теплопостачальним підприємствам договори на постачання газу за новими тарифами.

У компанії нагадали, що нові тарифи набувають чинності вже 1 листопада, тому рекомендують підприємствам якомога швидше привозити договори особисто або через курʼєра в офіс «Нафтогазу».

Перед цим Державна регуляторна служба відмовилася погодити постанову Кабміну, за якою з 1 листопада ціни на газ для населення зростуть до 8 550 грн за тис. куб. м.

Кабмін опублікував цю постанову на своєму сайті в суботу, 28 жовтня. Вона передбачає, що ціни на газ будуть підвищуватися після листопада, і таким чином з 1 травня 2019 року складуть 9 852 грн за 1 тис. куб. м, а з 1 січня 2020 року зростуть до 12 314 грн.