Спецпрокурора США Мюллера збираються звинуватити у сексуальних домаганнях. Він поскаржився у ФБР

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Спецпрокурора США Мюллера збираються звинуватити у сексуальних домаганнях. Він поскаржився у ФБР

James Ledbetter / Flickr

Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера, який веде розслідування про втручання Росії у вибори США в 2016 році, стверджує, що проти нього фабрикують звинувачення в сексуальних домаганнях, повідомляє CNBC.

У канцелярії спецпрокурора стверджують, що низцы жінок пропонували гроші за те, щоб вони звинуватили Мюллера в сексуальних домаганнях. «Коли минулого тижня ми дізналися про заяви, згідно з якими жінкам пропонували гроші за те, щоб вони виступали з неправдивими заявами про спеціального прокурора, ми негайно передали це питання у ФБР для розслідування», — повідомив прес-секретар канцелярії Пітер Карр.

У Мюллера дізналися про звинувачення від представників ЗМІ. Журналісти стверджують, що до них звернулася колишня працівниця офісу спецпрокурора, якій запропонували $20 тис. за те, щоб вона висунула звинувачення проти Мюллера. За її словами, гроші пропонував лобіст-республіканець Джек Беркман.

30 жовтня Беркман в Twitter анонсував, що 1 листопада представить «першу з жертв сексуального домагання спеціального прокурора Роберта Мюллера».

З травня 2017 року Мюллер розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 року і звʼязки між Росією і передвиборним штабом Дональда Трампа. У межах цього розслідування предʼявили звинувачення колишньому голові передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту.