Apple додала в нові MacBook процесор безпеки T2. Він вимикає мікрофон, коли кришка ноутбука закрита

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Apple обладнала нові Macbook Air Retina процесором безпеки T2. Він вимикає мікрофон, коли кришка ноутбука закрита, щоб запобігти прослуховуванню, пише The Next Web.

Ноутбуки з цим чіпом отримають апаратний розʼєднувач, який вимикатиме мікрофон щоразу, коли кришка закрита. Це дозволить запобігти використанню програмного забезпечення для несанкціонованого доступу до мікрофона.

При цьому новий процесор не вимикає камеру MacBook, тому що її поле зору повністю заблоковане при закритій кришці ноутбука. Крім того, як пише видання, новий чіп також обладнали співпроцесором для шифрування даних файлової системи Apple і захисту системи TouchID.

30 жовтня компанія Apple представила новий MacBook Air .Компʼютер оснащений дисплеєм Retina з діагоналлю 13,3 дюйма та інтегрованою в тачпад технологією Touch ID, з допомогою якої можна розблокувати компʼютер за відбитком пальця і робити покупки. Ноутбук зроблений зі 100% переробленого алюмінію. Ціни на новий MacBook Air Retina в Україні будуть стартувати від 40 тис. грн.