Суд зняв арешт із майна члена Вищої ради правосуддя Гречківського, якого звинувачували у вимаганні $500 тисяч

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд зняв арешт із майна члена Вищої ради правосуддя Гречківського, якого звинувачували у вимаганні $500 тисяч

RFE / RL

Суд зняв арешт із майна члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, повідомив theБабелю його адвокат Євген Солодко.

«Так, суд зняв арешт. Конкретно не памʼятаю, але точно зняв арешт із його автомобілів», — розповів адвокат Гречківського. Він додав, що незабаром має отримати повний текст рішення і тоді його оприлюднить.

Виходячи з рішення Печерського райсуду Києва, з усього майна Гречківського арештовані лише його автомобілі. У декларації члена Вищої ради правосуддя за 2017 рік вказані три автомобіля. Йому належать Mercedes-Benz ML 55 AMG (2002 року випуску) і Maybach 57S (2008 р. в.). Його дружині належить BMW Alpina B6 (2006 р. в.). Варте уваги те, що в рішенні Печерського суду вказано арешт автомобілів 2008-го, 2012 і 2013 років випуску. Найімовірніше, один з них — Maybach 57S. Інші два автомобілі невідомі.

Кримінальне провадження проти Гречківського і його соратника розпочали за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Їх звинувачували у спробі шахрайським шляхом заволодіти $500 тис . За ці гроші Гречківський обіцяв допомогу у вирішенні господарської суперечки у судах трьох інстанцій, використовуючи вплив на суддів. Крім члена Вищої ради правосуддя, затримували і посередника — арбітражного керуючого Міністерства юстиції.