«Полювання на відьом» у Канаді: у країні хочуть скасувати закон, що забороняє чаклунство

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Канаді двох жінок звинувачують у тому, що вони вдавали чаклунок, порушивши маловідомий закон у Кримінальному кодексі країни, пише ВВС .

Перше звинувачення предʼявлено Дорі «Мадіні» Стівенсон — ворожці з міста Мілтон (Онтаріо). Розслідування проти неї тривало місяць. 18 жовтня її звинуватили в тому, що вона обдурила клієнта на C$60 тис. ($ 45,7 тис. ).

Через тиждень правоохоронці за аналогічною статтею заарештували медіума з Торонто Саманту Стівенсон. Жінка переконала чоловіка в тому, що єдиний спосіб позбутися «злих духів» у його будинку — продати його та перенести гроші на її рахунок.

Поліція стверджує, що обвинувачені часто рекламують себе як медіума або релігійного цілителя. Жінки пропонують зняти прокляття або прогнати злих духів, за що вимагають у клієнтів великі гроші.

Однак ці звинувачення можуть стати останніми судовими процесами проти відьом у Канаді. У червні 2017 року федеральний уряд запропонував скасувати десятки застарілих розділів кримінального кодексу, серед яких і заборона прикидатися відьмою. Тому найближчим часом чаклунство може перестати бути злочином у Канаді.

Зараз відповідно до статті 365 Кримінального кодексу Канади за фальшиве чаклунство можна отримати штраф до C$2 тис. і навіть опинитися за ґратами на термін до шести місяців.