Харківське шосе в Києві розблоковане. Протест завершено, людям дали світло

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Акція протесту на Харківському шосе, яким на роботу їдуть тисячі киян, завершена.

Рух транспорту відновили близько 14-ї години, повідомили theБабелю у прес-службі поліції столиці. Рух автобусів маршрутів №№ 42, 45, 51, 63, 115 відновили звичними маршрутами, повідомляє КП «Київпастранс».

Представник «Мега-Сіті» заявив, що енергопостачання будинків також відновлено, передає кореспондент «Голос.ua» з місця події. За даними видання, ініціативна група ОСББ одного з будинків, де відключили світло, вели переговори зі співробітниками ДТЕК.

«Вони домовлялися про реструктуризацію боргу за електрику. Йдеться про суму близько 3 млн грн», — уточнив кореспондент.

Міська влада Києва називає проблемним житловий комплекс, зведений скандальним забудовником Анатолієм Войцеховським. У ньому не виконані технічні умови, зокрема ті, що стосуються необхідної електропотужності для будинку. Об’єкти отримують електроенергію за тимчасовими договорами, повідомляє прес-служба КМДА .

Зазначається, що ТОВ «ДІМ-СЕРВІС 19», що обслуговує будинки, з жовтня 2016 року своєчасно не сплачує за спожиті послуги. На сьогодні сума накопиченого боргу становить понад 2 млн грн за вже спожиту електроенергію. Щоб вирішити це питання, проводились наради з ініціативним групами будинків та КМДА. Остання відбулась 23 жовтня 2018 року. На ній керівники ОСББ ЖК «Мега-Сіті» обіцяли виконати умови, які дозволять приєднати комплекс до електричних мереж за постійною схемою живлення.

«Досі умови цих домовленостей мешканцями не були виконані», — завили в КМДА і закликали мешканців дійти згоди в середині ініціативних груп.

Близько 150 осіб вийшли на дорогу ввечері 30 жовтня, після того як до їхніх висоток припинили електропостачання. У акції брали участь мешканці будинків ЖК «Мега-Сіті» за адресою Харківське шосе, 19 та 19а.

Київській міськадміністрації через протест довелося змінити схему руху громадського транспорту.