Генпрокуратура закрила справу проти ОККО. Компанію звинувачували у фінансуванні сепаратистів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Генпрокуратура закрила справу проти ОККО. Компанію звинувачували у фінансуванні сепаратистів

okko-group.com.ua

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження стосовно компанії «Концерн Галнафтогаз», що володіє мережею автозаправок «ОККО», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Цю справу ініціювала Служба безпеки України у травні за підозрою у фінансуванні дій, спрямованих на силову зміну влади або кордонів України (ст. 110-2 Кримінального кодексу). У рамках справи 21 серпня СБУ провела обшуки в київському і львівському офісах «Концерну Галнафтогаз».

Однак складу злочину правоохоронці в результаті не виявили. «Крім того, на підставі відповідних скарг товариства, у судовому порядку було встановлено, що під час проведення вищезазначених обшуків слідчі СБУ неправомірно вилучили окреме майно, і їх зобовʼязали повернути це майно (що і було виконано)», — наголошено в повідомленні.

Після обшуків СБУ у компанії пояснили, що не ведуть справи ні з якими компаніями на тимчасово неконтрольованих територіях Донбасу, проте 11 заправок ОККО в анексованому Криму передали колишнім працівникам компанії в оренду. Але після заборони грошових переказів між Кримом і Україною орендну плату «Галнафтогаз» не отримує. Нафтопродукти компанія їм не постачає.