Глава Укртрансбезпеки показав карту з «російським» Кримом. Проти нього почали розслідування, а чиновник каже про провокацію

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Міністерство інфраструктури почало службову перевірку відносно голови Державної служби з безпеки на транспорті Михайла Ноняка. Про це повідомила у Facebook прес-секретар міністра інфраструктури Марина Томко.

Розслідування почали через те, що під час виступу в офісі Європейської бізнес асоціації (ЕВА) Ноняк показав карту, на якій Крим позначений таким же, як і Росія, кольором — червоним, в той час як Україна — зеленим.

Українські Новини

Українські Новини

За інформацією «Українських Новин», присутні в залі не відреагували на це зображення. Однак міністр інфраструктури Володимир Омелян доручив почати розслідування.

Сам Ноняк у Facebook заявив, що презентацію побачив тільки під час виступу, проте не уточнив, хто саме її готував. «Такий вчинок не може залишатися без реакції! Що це? Свідома, умисна провокація проти державного органу чи проти мене особисто, чи неумисна, несвідома помилка чиновника? Я попросив знайти відповіді на ці питання компетентний орган. Саме тому я звернувся з відповідною заявою до СБУ», — написав він.

Чиновник вибачився перед українцями за цей інцидент.

Минулого тижня користувачі карт від Google перейменували будівлю Верховної Ради на «Верховну ЗРаду» і залишили українському парламенту майже 400 негативних відгуків, знизивши рейтинг до 2,0.