Вночі: дайвери знайшли чорний ящик індонезійського Boeing, в Україні дорожчає телефонний зв’язок, а продюсера Вайнштейна звинуватили в домаганнях до 16-літньої

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: дайвери знайшли чорний ящик індонезійського Boeing, в Україні дорожчає телефонний зв’язок, а продюсера Вайнштейна звинуватили в домаганнях до 16-літньої

Spencer Platt / Getty Images

В Індонезії дайвери підняли з дна моря чорний ящик літака Boeing, що розбився

Дайвери підняли на поверхню чорний ящик літака індонезійських авіаліній Lion Air Boeing 737, внаслідок аварії якого загинули 189 пасажирів і членів екіпажу. Помаранчевий бортовий самописець витягнули з мулу на дні Яванского моря, за 13 кілометрів від західного узбережжя Яви. Пристрій не пошкоджено, він піднятий на борт пошукового судна.

В Україні з 1 листопада дорожчає телефонний зв’язок

В Україні з 1 листопада зростають тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги. На першому етапі підвищення торкнеться тільки населення — зросте місячна абонплата за користування телефонним апаратом із погодинною оплатою місцевих розмов. Вартість стаціонарного телефонного звʼязку у середньому зросте на 17% у містах і на 18,8% у селах. У середньому це становитиме 3—7 гривень порівняно з чинними тарифами. Уже з 1 січня 2019 року підвищення відбудеться для всіх категорій користувачів. Ціни можуть зрости на 2—5 гривень.

У Криму російський суд арештував кримського татарина Гафарова

В анексованому Криму підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував мешканця села Перлина Криму Дилявера Гафарова. 30 жовтня російські силовики проводили в його будинку обшук і підозрюють в участі у збройному формуванні. Гафаров перебуватиме під вартою до 25 грудня.

Продюсера Вайнштейна звинуватили в домаганнях до 16-актриси

Проти американського продюсера Харві Вайнштейна подала позов про сексуальні домагання колишня модель з Польщі. У документах суду вона фігурує тільки як Джейн Доу і розповідає, що в 2002 році погодилася пообідати з Вайнштейном, але продюсер відвіз 16-річну актрису в свою квартиру, де агресивно примушував її до сексу. Після відмови він розізлився, але відпустив її. У позові йдеться, що продюсер після цього випадку домагався польської моделі ще 10 років. За її словами, Вайнштейн стверджував, що актриса не отримає роботу через відмову.

The Times: Британія домовилася з ЄС про фінансову співпрацю після Brexit

Премʼєр-міністр Великої Британії Тереза Мей досягла домовленостей із Брюсселем, які дадуть британським компаніям, що займаються фінансовими операціями, безперешкодний доступ до європейських ринків після Brexit, який відбудеться 29 березня 2019 року. За даними джерел газети The Times, британські та європейські перемовці попередньо погодили всі суперечливі моменти щодо цього, включно з обміном даних.