Кабмін підрахує вплив нових санкцій Росії на українську економіку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів оцінить вплив на економіку України нових санкцій Росії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Заступник міністра фінансів Сергій Верланов в коментарі агентству зазначив, що цей процес «досить швидкий». «Не можу назвати конкретні терміни, але це буде швидше, ніж місяць. Місяць — це дуже довго», — заявив Верланов.

У четвер, 1 листопада, Росія запровадила санкції проти 322 громадян України та 68 компаній. Санкції передбачають заморожування безготівкових коштів, цінних паперів і майна на території Росії, а також заборону на виведення капіталу за межі РФ.

Обмеження торкнуться багатьох українських політиків, зокрема міністрів та народних депутатів. Під санкції потрапили 68 юридичних осіб України, проте у списку немає кондитерської корпорації Roshen, яка належить президенту Петру Порошенку.

У переліку — міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, в. о. охорони здоров’я Уляна Супрун, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка представляє Україну на переговорах Тристоронньої контактної групи стосовно Донбасу, колишній премʼєр-міністр Арсеній Яценюк, екс-лідер «Правого сектора» нардеп Дмитро Ярош, син президента Олексій Порошенко, перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін та інші.

Разом з тим у списку відсутній президент Петр Порошенко. Його можливе внесення назвали «надзвичайним кроком».