Багажний сюрприз. Ryanair і WizzAir одночасно зменшили вагу ручної поклажі

Дата:
Багажний сюрприз. Ryanair і WizzAir одночасно зменшили вагу ручної поклажі

Twentieth Century Fox

Ірландський лоукостер Ryanair та угорський перевізник Wizz Air з 1 листопада зменшили вагу ручної поклажі. Про це повідомляє ВВС.

Що змінилося?

За можливість пронести на борт невеличку валізу вагою до 10 кг доведеться доплатити €6 за «пріоритетну посадку» або багажний збір €8 під час бронювання квитка.

Безкоштовно можна буде взяти з собою тільки один предмет ручної поклажі розміром до 40 х 20 х 25 см.

До 1 листопада всі пасажири Ryanair могли безплатно провозити з собою ручну поклажу з габаритами до 55 х 40 х 20 см і вагою до 10 кг, а також особисту річ з габаритами до 35 x 20 x 20 см без обмеження в вазі.

У Ryanair пояснюють нововведення браком місця. «У літаках Ryanair є місця для 90 валіз, що значно менше, ніж 189 пасажирів, що можуть перебувати на борту», — заявив аналітик Liberum Capital Джеральд Ху.

За його словами, оскільки рейси Ryanair в середньому заповнені на 95%, місця для багажу явно недостатньо.

Друга проблема, з якою стикається ірландський перевізник, поряд з багатьма іншими авіакомпаніями — відсутність місця для верхнього одягу на борту Boeing 737 та Airbus A320.

Що нового у Wizz Air?

Угорський лоукостер Wizz Air з 1 листопада також зменшив розміри ручної поклажі — до 40 х 30 х 20 см. При цьому заздалегідь можна сплатити за багаж онлайн — вагою до 10, 20 і 32 кг. А до 1 листопада пасажири Wizz Air могли безкоштовно провезти один предмет багажу розміром до 55 x 40 x 23 см.

Пасажири, які сплатять за WIZZ Priority, зможуть пронести на борт додатковий багаж розміром 55 x 40 x 23 см.

МАУ заборонить навіть товари з Duty Free

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» не відстає від участників ринку і теж змінює норми перевезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах з 15 січня 2019 року.

«Будь-які додаткові особисті речі, наприклад, такі як пакети Duty Free, ноутбук, преса для читання, фотоапарат, бінокль, портплед та інші, повинні бути упаковані в місце ручної поклажі», — сказано в повідомленні.

Особисті речі, які не будуть упаковані в ручну поклажу, будуть вважатися додатковою одиницею багажу, і за них доведеться платити окремо. Безкоштовно в салон можна буде брати лише один предмет верхнього одягу та парасольку.