Луценко: Екс-міністр Ставицький підробив документи про єврейське походження, щоб отримати громадянство Ізраїлю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Луценко: Екс-міністр Ставицький підробив документи про єврейське походження, щоб отримати громадянство Ізраїлю

Facebook / Эдуард Ставицкий

Екс-міністр енергетики Едуард Ставицький підробив документи про своє походження для отримання громадянства Ізраїлю. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

«За нашими даними з місця його народження, міграційна служба сфальсифікувала його етнічні корені. Це так, між іншим», — сказав Луценко.

Генпрокурор додав, що його заступники Анжела Стрижевська і Євген Єнін зустрічалися зі Ставицьким у 2016 році в Ізраїлі, щоб обговорити питання укладення угоди зі слідством у справі Межигірʼя.

За даними ЗМІ, Ставицький після втечі з України отримав громадянство Ізраїлю і носить нове імʼя — Натан Розенберг. Ізраїльське громадянство Ставицький отримав тому, що одна з його бабусь була єврейкою.

Між тим, у листопаді 2017 року прокуратура оголосила підозру співробітниці одного з РАГСів у Вінницькій області. Жінка підробила дані у документах про походження дружини Ставицького, на підставі яких вона отримала паспорт громадянки Ізраїлю.

Хто такий Едуард Ставицький?

Колишній міністр енергетики і вугільної промисловості, міністр екології та природних ресурсів, а також голова Державної служби геології і надр. У березні 2014 його оголосили в розшук, звинувачуючи у привласненні та розтраті майна в особливо великих розмірах, а також у відмиванні коштів.

Тоді ж у Києві при обшуку в одній із квартир Ставицького правоохоронці знайшли 50 кг золота і $4 млн готівкою. Екс-міністр у відповідь заявив, що ця квартира йому не належить.