Гройсман пообіцяв масово підвищити пенсії за місяць до президентських виборів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Гройсман пообіцяв масово підвищити пенсії за місяць до президентських виборів

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив новому керівнику Пенсійного фонду Євгену Капінусу провести масовий перерахунок пенсій з 1 березня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Премʼєр наголосив, що Капінус має провести аудит ПФ і забезпечити стабільну роботу пенсійної системи для того, щоб з 1 січня були підвищені пенсії військовим. «А також підготуватися до того, щоб з 1 березня 2019 року провести перший в історії України масовий перерахунок і підвищення пенсій всіх інших категорій пенсіонерів. Це величезна робота, але у вас 4 місяці», — сказав Гройсман.

Він додав, що Пенсійний фонд також має працювати над детінізацією заробітних плат. «Розраховую на те, що новий керівник наведе порядок і лад у пенсійній системі України, а діяльність Пенсійного фонду буде публічною і конструктивною», — підкреслив премʼєр.

31 березня в Україні пройдуть чергові вибори президента.

Кабмін призначив Капінуса головою Пенсійного фонду 31 жовтня. Він змінив на цій посаді Олексія Зарудного. Раніше новий голова ПФ був державним секретарем Міністерства фінансів.

26 жовтня компанія «Укрпошта» заявила, що припинить доставку пенсій і закриє 5—7 тисяч відділень у сільській місцевості з 1 січня, якщо тариф на доставку пенсій не підвищать. Гройсман сказав, що за такої позиції керівництву компанії краще звільнитися.