Пароль не захистить. У iOS 12.1 знайшли помилку, яка дозволяє отримати доступ до списку контактів

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Пароль не захистить. У iOS 12.1 знайшли помилку, яка дозволяє отримати доступ до списку контактів

Kyodo News via Getty Images

Через кілька годин після релізу iOS 12.1 був знайдений новий метод обходу блокування екрану. Іспанський фахівець з інформаційної безпеки Хосе Родрігес (Jose Rodriguez) опублікував відео, що демонструє атаку.

Зловмиснику потрібен фізичний доступ до пристрою, пише The Verge. Йому треба зателефонувати на iPhone жертви з іншого iPhone (якщо номер невідомий хакеру, його можна запитати у асистента Siri).

Потім, коли на дзвінок дадуть відповідь, потрібно ініціювати відеочат Facetime, звернутися до меню у правому нижньому кутку і вибрати опцію «Додати людину» (Add Person).

Після цього потрібно натиснути на іконку «+» і отримати доступ до повного списку контактів на iPhone. Блокування вже не заважає, і можна переглянути детальну інформацію про кожен з контактів.

Баг поширюється на всі актуальні моделі iPhone, включно з iPhone X і XS, що працюють під управлінням новітньої iOS 12.1. Проблема поки не виправлена, адже нова версія ОС тільки вийшла.

Раніше цієї осені Хосе Родрігес знайшов ще один спосіб обходу блокування екрана iOS для отримання доступу до особистої інформації користувача. Цей метод дозволяв переглядати адресну книгу та всі фотографії на пристрої завдяки функції VoiceOver.

Пізніше він знайшов ще одну проблему, повʼязану з цією функцією. Вона стосувалася відповіді на дзвінок текстовим повідомленням Answer by SMS. У результаті сторонній міг копіювати і переглядати будь-які зображення на iPhone жертви.

30 жовтня Apple представила новий MacBook Air, iPad Pro, Mac mini і фінальну версію iOS 12.1. На тестування оновлення у розробників компанії пішло менше місяця і пʼять бета-версій. Апдейт включає: групові дзвінки у FaceTime; підтримку eSIM (тільки для iPhone XR, XS і Max); ручне регулювання ефекту боке в реальному часі; понад 70 нових емодзі; розпізнавання осіб в горизонтальній орієнтації (для iPad Pro 2018).