Вночі: Apple отримала рекордний виторг, NASA втратила звʼязок зі станцією Dawn, а у США вперше за 5 років стратили в’язня на електричному стільці

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Apple отримала рекордний виторг, NASA втратила звʼязок зі станцією Dawn, а у США вперше за 5 років стратили в’язня на електричному стільці

NASA

NASA втратила звʼязок зі станцією Dawn, що досліджувала астероїди

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) втратило звʼязок з автоматичною станцією Dawn ,яка вивчала пояс астероїдів. Апарат не виходив на звʼязок два дні — 31 жовтня і 1 листопада. На борту станції, запущеної в 2007 році, ймовірно, закінчилося паливо. У 2011 і 2012 роках Dawn стежила за одним з найбільших астероїдів — Вестою. А пізніше — за карликовою планетою Церера.

Apple отримала рекордний виторг за квартал

Дохід компанії за три місяці збільшився на 20% в порівнянні з торішніми показниками і склав $62,9 млрд. Розмір чистого прибутку на акцію за квартал в Apple оцінили в $ 2,91. Прибутковість від сервісів Apple досягла абсолютного рекорду і склала $ 10 млрд.

У США вперше за 5 років стратили в’язня на електричному стільці

Увʼязнений у штаті Теннессі Едмунд Загорськи став першим за пʼять років засудженим у США, якого стратили на електричному стільці. Злочинця засудили у квітні 1983 року за вбивство двох осіб, які хотіли придбати у нього наркотики. За даними на жовтень 2018 року, смертної кари в США до кінця року очікують вісім осіб.

Трамп запровадив нові санкції проти Венесуели

США призначили нові санкції проти Венесуели, які мають заблокувати операції країни з її золотим запасом. Зазначено, що заходи можуть бути поширені на «будь-який інший сектор венесуельської економіки». Таким чином адміністрація США хоче перешкодити владі латиноамериканської країни «розкрадати багатство Венесуели в своїх корумпованих цілях» і «завдавати шкоди інфраструктурі Венесуели та екології країни шляхом безгосподарного управління».

На Львівщині відкрили одну з найбільших сонячних електростанцій в Україні

У Львівській області відкрили сонячну електростанцію, яка стала найбільшою в Західній Україні. Запуск наступної черги може поставити її на перше місце в державі. Сонячна електростанція «Яворів-1» розташована в селі Терновиця Яворівського району. Її потужність становить 36 МВт. Зводили її впродовж 10 місяців 2017—2018 років. Електростанція розташована на площі 75 га. На цій території розмістили близько 135 тисяч фотоелектричних панелей. На зведення витратили €34 млн, з яких 70% є коштами Європейського банку реконструкції та розвитку.