Потерпілій через теракт у Керчі відмовили в компенсації, бо її родина «неблагополучна». Влада Криму все спростовує

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада анексованого Росією Криму відмовилися сплатити 500 тис. рублів (215 тис. гривень) компенсації 16-річній студентці Наталі Калиниченко, яка постраждала під час теракту в Керчі, повідомляє «Радио Свобода».

Батько дівчини Юрій Калиниченко стверджує, що самопроголошений голова Криму Сергій Аксьонов на зустрічі з мешканцями Керчі назвав родину Калиниченків «неблагополучною» і заявив, що через це «грошей веліли не давати».

Через теракт у політехнічному коледжі Керчі Наталі Калиниченко ампутували стопу. За словами батька дівчини, у сімʼї немає грошей на її лікування. «Влада» Криму не коментує заяву батька дівчини.

Між тим, як повідомляє «Говорит Москва», у «міністерстві праці та соціального захисту» Криму розповіли, що всім постраждалим виплатили компенсацію 26 жовтня. Заступник «міністра праці» Криму Олена Лось пояснила, що Наталя Калиниченко лікується у Москві, тому кошти перевели з керченського у московський банк.

Наприкінці жовтня стало відомо, що студенти політехнічного коледжу в Керчі, де стався теракт, забирають документи. Адміністрація не перешкоджала й пообіцяла допомогти з переведенням в інші навчальні заклади.

17 жовтня у Керчі 18-річний Владислав Росляков підірвав бомбу в їдальні політехнічного коледжу, а потім почав безладно стріляти у студентів та викладачів. Внаслідок нападу загинула 21 людина — разом із самим Росляковим, який застрелився в бібліотеці. Понад 70 осіб постраждали. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею «вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом».