Автор «Капітошки» відсудила 500 тисяч гривень в одеських виробників тістечок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Творець персонажа Капітошки з однойменного мультфільму Наталя Гузєєва відсудила 500 тис. грн в одеських виробників хлібобулочних виробів, повідомляє прес-служба Київського районного суду Одеси.

Позов був повʼязаний із порушенням авторських прав. Суд повністю задовольнив вимоги Гузєєвої. У 1979 році Гузєєва створила літературний твір «Капітошка» та «отримала авторські немайнові та виключні майнові права на нього».

У січні-травні 2016 одеські виробники хлібобулочної продукції використовували назви цього твору. Свої тістечка вони назвали «Картопля-Капітошка з кокосовою стружкою» і «Картопля-Капітошка обсипана».

Як повідомляє Укрінформ, перед цим Гузєєва відсудила у рівненського ресторану 37 тис. грн за незаконне використання в назві салату імені свого героя. Крім того, Гузєєвій сплатили 420 тис. грн компенсації у видавництві, яке надрукувало дитячу книгу із зображеннями героя мультфільму.

У 2017 році Печерський районний суд Києва зобовʼязав виробників надувних батутів і календарів виплатити Гузєєвій понад 150 тис. грн компенсації за неліцензійне використання назви «Капітошка» та образу цього персонажа.