«Так будуть виглядати США, якщо переможуть демократи». Кандидат від республіканців «вкрав» фото села у Британії й розмістив на своїх білбордах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Так будуть виглядати США, якщо переможуть демократи». Кандидат від республіканців «вкрав» фото села у Британії й розмістив на своїх білбордах

Кандидат у Конгрес США від Республіканської партії Нік Стелла використав у передвиборчій агітації фото приморського села у Великобританії. Так він хотів продемонструвати депресивний регіон, пише The Washington Post.

«Ось що може бути: так будуть виглядати США, якщо демократи переможуть на виборах у Конгрес наступного тижня», — заявив Стелла.

Facebook / StellaForCongress

На фото зображено село Джейвік Сендс в Ессексі. Селище було у минулому британським курортом, який спорожнів, коли британці віддали перевагу відпочинку в Італії та Іспанії. У 2015 році уряд визнав Джейвік Сендс найбільш обездоленим районом Англії.

На щиті, який попав на фото, — фотографія Ненсі Пелосі, члена Конгресу від Демократичної партії, лідера меншості. Щит підписаний: «Вітаємо мадам спікера Ненсі Пелосі».

Прес-секретар Стелли Ракель Мітчелл заявила, що команда Стелли не знала, що це зображення було раніше опубліковано у Великобританії. Більш того, Мітчелл зазначила, що «неважливо, де була зроблена фотографія».

А один з мешканців Джейвік Сендс — Ширлі Блок — сказав ВВС, що взагалі не проти, щоб до села приїхав Дональд Трамп. «Мешканці запрошують Трампа відвідати нас, прийти і відчути британську любов, побачити наше серце», — додав чоловік.