В Україні і Росії заборонили голлівудський фільм «Мисливець-вбивця». Про що він?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Україні і Росії заборонили голлівудський фільм «Мисливець-вбивця». Про що він?

Summit Entertainment

В Україні і Росії заборонили фільм «Мисливець-вбивця» (Hunter Killer) з Гарі Олдманом і Джерардом Батлером в головних ролях, пише The Hollywood Reporter.

За даними видання, в Україні «Мисливець-вбивця» не отримав прокатну ліцензію через те, що картина зображує військову міць країни-агресора — Росії. У РФ відмову в прокаті фільму пояснили тим, що дистрибʼютор вчасно не надав копію картини у хорошій якості, тому вони не встигли подивитися фільм.

Про що фільм?

Як пише Медуза, сюжет фільму розгортається навколо американо-російських відносин. У Баренцевому морі нападають на американський і російський підводні човни. На місце події США відправляють інший підводний човен під командуванням капітана Гласса, а на базу Північного флоту десантується загін «морських котиків».

Пізніше зʼясовується, що міністр оборони РФ Дуров взяв у заручники президента Росії Закаріна і хоче почати війну з Америкою. США хочуть звільнити Закаріна і відвезти його на своєму підводному човні.

Екіпаж субмарини знаходить на затонулому російському підводному човні моряків, які вижили, на чолі з капітаном Андроповим. Гласс просить того показати шлях на базу в обхід мін. Підводний човен заходить у гавань, а загін «морських котиків» звільняє Закаріна і доставляє його на субмарину.

За наказом Дурова есмінець атакує субмарину торпедами. Капітан Гласс не стріляє у відповідь, бо обіцяв Андропову не вбивати російських моряків. Есмінець припиняє атаку після звернення Андропова по радіо, але Дуров стріляє по підводному човну з наземних установок.

В останній момент ракети, що летять до підводного човна, знищує команда есмінця — вони вирішили захистити президента від Дурова. Також вони наносять удар по командному пункту, через що Дуров гине.