Тимошенко запросила до обʼєднання Вакарчука, а також партії Гриценка та Садового

Дата:
Тимошенко запросила до обʼєднання Вакарчука, а також партії Гриценка та Садового

Прокопенко Олександр / УНІАН

Лідер Всеукраїнського обʼєднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко запросила до співпраці партію Андрія Садового «Самопоміч», партію Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» та лідера «Океану Ельзи» Святослава Вакарчука. Про це заявила Юлія Тимошенко, повідомляється на сайті «Батьківщини».

«Ми готові до співпраці з партією «Самопоміч», зі Святославом Вакарчуком, якщо він піде в політику, з «Громадянською позицією» Анатолія Гриценка. Ми прагнемо створити загальну, сильну національну команду з правильною стратегією і з результатом», — сказала Тимошенко.

Вона також запропонувала оцінювати підтримку політичних сил за результатами місцевих виборів.

За даними спільного опитування центру «Соціальний моніторинг», Українського інституту досліджень ім. О. Яременка, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи «Рейтинг», 13,4% українців проголосували б за Юлію Тимошенко в першому турі виборів президента. 7% віддали б голоси за Анатолія Гриценка, а 4,9% — за Святослава Вакарчука.

Проте у разі виходу в другий тур Анатолія Гриценка та Юлії Тимошенко Гриценко випередив би Тимошенко (26,9% проти 24,8%).