Кістки з посольства Ватикану в Римі можуть належати дружині доглядача

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Кістки з посольства Ватикану в Римі можуть належати дружині доглядача

Yeo Khee / Unsplash

Кістки, які знайшли під час ремонту посольства Ватикану в Римі, могли належати дружині доглядача, який жив там у 1960-х роках, повідомляє AFP.

Спершу була висунута версія, що останки можуть належати одній з двох неповнолітніх дівчаток, які зникли в Римі в 1983 році. Проте, хоч виявлені таз і череп невеликі, при дослідженні щелепи знайшли зуби мудрості. Це дозволяє припустити, що рештки належать дорослій жінці, а не дитині.

Місцеві ЗМІ пишуть, що у 1960-х в посольстві жив доглядач з дружиною, але шлюб їх був нещасливим, вони часто сварилися. Потім жінка раптово зникла, а охоронець сказав, що вона його кинула. Тепер слідчі відпрацьовують версію про те, що її могли вбити. Проти цієї версії свідчить те, що в 1980-х роках підлогу в посольстві ремонтували, тож будівельники могли виявити всі поховані до того часу тіла.

Експертам ще належить провести дослідження ДНК знайдених решток і перевірити, чи не підкинули кістки після смерті. Ватикан відкрив свої архіви для італійських слідчих, які намагаються зʼясувати, кому належали кісткі. Поліція Італії опитує тих, хто працював у посольстві в попередні роки, зокрема доглядачів.