Twitter видалив 10 тисяч акаунтів, з яких закликали не голосувати на виборах у США

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Twitter видалив 10 тисяч акаунтів, з яких закликали не голосувати на виборах у США

Benjamin Sow / Unsplash

Адміністрація Twitter видалила більше 10 тисяч акаунтів, з яких в автоматичному режимі публікували повідомлення, щоб переконати людей не голосувати на проміжних виборах у США, пише Reuters.

На ці акаунти в соцмережу поскаржилися представники Демократичної партії, оскільки вони виглядали так, ніби пишуть з них прихильники цієї політсили. «Ми вжили заходів щодо цих облікових записів і дій у Twitter», — повідомив представник соцмережі. Заблокували ці акаунти у вересні й на початку жовтня.

6 листопада в США відбудуться проміжні вибори в Конгрес. Американцям належить обрати депутатів Палати представників (нижньої палати парламенту) і третину Сенату (верхньої палати парламенту).

19 жовтня Міністерство юстиції США предʼявило перші звинувачення за намагання втрутитися у вибори 2018 року. Росіянку Олену Хусяйнову підозрюють у змові з метою зашкодити політичній системі США. За даними Мінʼюсту, вона працювала в «Проекті Лахта» — це операція, яка фінансується з Росії і спрямована на те, щоб посіяти в суспільстві недовіру до кандидатів на виборах та перешкодити виконанню законних функцій органів влади.