У підозрюваного в замаху на координатора С14 Сергія Мазура знайшли арсенал зброї з зони АТО

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

В одного з підозрюваних на замах на координатора української праворадикальної громадської організації С14 Сергія Мазура виявили арсенал зброї. Про це повідомила прокуратура Київської області.

Під час досудового розслідування правоохоронці отримали інформацію, що за місцем проживання родичів одного з фігурантів знайдено багато зброї та боєприпасів, які доставлені з зони АТО. Схованка розташовувалася в Чернігівській області.

Правоохоронці вилучили 24 одиниці РПГ, 22 ручні гранати, кілька одиниць протипіхотних мін, кулемет, майже 5 000 патронів, 10 запалів до ручних гранат та світлошумову гранату.

Також у прокуратурі повідомили, що 3 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Усіх трьох підозрюють у замаху на вбивство батька Сергія Мазура — 10 жовтня близько опівночі в Борисполі до квартири Мазура через вікно кинули гранату. Через вибух постраждав його батько, самого активіста не було вдома.

Правоохоронці затримали у справі замаху на батька Мазура вже чотирьох підозрюваних. Про це повідомила С14 у своєму Telegram каналі.

«Чуваки, які полювали на Мазура, чекали і більших замовлень. Небідненько. Ще триває полювання і обшуки. Завтра має бути суд, і там нарешті стане відомо імена та деталі про затриманих. Наразі, наскільки зрозуміло, ще немає замовника. За попередньою інформацією уже прийняли чотирьох осіб з банди», — написали в С14.

1 листопада поліція повідомила про затримання трьох підозрюваних у справі Мазура. Чоловіків затримали в Київській області.