Аваков пообіцяв поліцейським пільгові квартири та знижки на іпотеку за народження дітей

Дата:
Аваков пообіцяв поліцейським пільгові квартири та знижки на іпотеку за народження дітей

National Police of Ukraine / Flickr

У Міністерстві внутрішніх справ з початку 2019 року почнуть діяти нові соціальні пільги для поліцейських і рятувальників. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

Міністр пообіцяв своїм підлеглим підвищення заробітної плати до 9200 гривень (326 доларів станом на 3 листопада 2018 року), грошову компенсацію оренди квартир і знижки на придбання власного житла в лізинг.

За його словами, поліцейські, які працюють у райцентрах, зможуть отримати від 1,9 тис. до 2,9 тис. гривень щомісячної компенсації на житло. В обласному центрі — від 2,9 до 4,3 тис. гривень.

«Якщо ви орендуєте житло в райцентрі і не маєте власної квартири, держава, крім зарплати, компенсує вам винаймання житла. Також, за наявності у вас сімʼї та дітей компенсація, буде збільшуватися», — розповів міністр.

Аваков додав, що держава допомагатиме молодим поліцейським із придбанням житла. Договір іпотеки на 20 років співробітники поліції зможуть укласти, починаючи від другого року служби. Відсотки за цим договором обіцяє платити держава.

«У проміжку від двох до пʼяти років, якщо ви працюєте добре, держава списує з вас 10% від загальної суми, 5—10 років — 20%, потім 30% — загалом до 40% суми списується державою. При народженні дитини — держава відразу спише 5% від суми. Народите другого — ще 5% спишемо», — уточнив глава МВС.

Мінімальна зарплата в Україні на 2019 рік, згідно з держбюджетом, складе 4170 гривень.