Таїланд планує легалізувати марихуану в медичних цілях

Дата:

Влада Таїланду серйозно замислилася над легалізацією марихуани. Про це пише Time.

Національна асамблея країни розглядає законопроект, яким пропонується легалізувати вживання марихуани в медичних цілях. Якщо парламент проголосує за ініціативу — Таїланд стане першою азіатською країною, де буде легалізовано канабіс.

Голова комітету громадської охорони здоровʼя Національних законодавчих зборів країни Джет Сіратраанон пояснив, що це рішення може значно допомогти економіці.

Зараз у Таїланді за злочини, повʼязані з наркотиками, у тому числі з марихуаною, може загрожувати покарання аж до довічного увʼязнення або страти.

Легалізація та використання марихуани в останні роки стає світовим трендом. Великі корпорації інвестують капітал у ферми з вирощування канабісу, а країни легалізують його використання.

1 листопада в Британії почали продаж марихуани в медичних цілях. До цього, з 17 жовтня в Канаді почали продавати марихуану для особистого користування . При цьому в країні посилили покарання за керування автомобілем під дією наркотиків, а правоохоронці отримали нові точні пристрої, які визначають вміст канабіноїдів у крові.