Порошенко вимагає від поліції знайти вбивць Катерини Гандзюк

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Порошенко вимагає від поліції знайти вбивць Катерини Гандзюк

Facebook / Катерина Гандзюк

Президент Петро Порошенко підтвердив смерть в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

«Кілька хвилин тому мені повідомили, що активістка Катерина Гандзюк, проти якої була здійснена атака нелюдів, померла в лікарні», — йдеться в повідомленні президента Порошенка в Facebook.

Глава держави закликав правоохоронців знайти винних у її загибелі.

«Звертаюся до правоохоронців, щоб було зроблено все можливе для того, щоб були знайдені вбивці, щоб вбивці були покарані, опинилися на лаві підсудних, і ми всі повинні обʼєднати зусилля для того, щоб зло було покаране», — наголосив Порошенко.

Радник міського голови Херсона Катерина Гандзюк померла в лікарні у неділю, 4 листопада. Офіційно причини смерті поки не називають. Але в соцмережах кажуть — у неї відірвався тромб.

26 вересня Гандзюк записала відеозвернення з лікарні, в якому повідомила, що досі не знає імені замовника нападу на себе, але переконана, що всі винні будуть знайдені, покарані й засуджені.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. На неї вилили близько літра рідини. Катерина отримала хімічні опіки 30% тіла.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Торбина, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.

theБабель писав про все, що відомо про напад і затриманих у цій справі.