Битва мемів. Іранський генерал «дотракійською» відповів Трампу в стилі «Гри престолів»

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Генерал Касем Сулеймані відповів у стилі «Гри престолів» на твіт президента США Дональда Трампа про санкції проти Ірану.

Командувач елітного іранського спецпідрозділу Сулеймані опублікував в Instagram зображення у стилі постера «Гри престолів». Його зображення підписане — «I will stand against you» («Я протистоятиму тобі»).

2 листопада в Twitter президента США зʼявилося його фото, стилізоване під постери «Гри престолів», яке супроводжується фразою «Санкції близько. 5 листопада» (Sanctions are coming). Фанатам серіалу було нескладно впізнати у цій фразі видозмінене гасло з «Гри престолів»: Winter is coming («Зима близько»).

Телекомпанія HBO, якій належать авторські права на кіносагу «Гра престолів», висловила невдоволення з приводу твіту президента США Дональда Трампа. Студія закликала не використовувати кіносеріал з політичною метою.

«Ми б хотіли, щоб наш товарний знак не використовували незаконно з політичною метою», — йдеться в коментарі компанії.

Також у компанії опублікували твіт із натяком на порушення авторських прав. «Як сказати «порушення використання торговельної марки» дотракійською?» — йдеться в повідомленні.

Адміністрація Трампа має намір відновити всі санкції США проти Ірану, які були зняті в межах ядерної угоди, укладеної в 2015 році. Обмежувальні заходи поновлять 5 листопада.