Напад на Гандзюк поліція перекваліфікувала на «умисне вбивство»

Дата:
Напад на Гандзюк поліція перекваліфікувала на «умисне вбивство»

Слідчі змінили кваліфікацію нападу на радника мера Херсона Катерини Гандзюк. Справу кваліфікували як «умисне вбивство», повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Кримінальне провадження за фактом нападу на Катерину Гандзюк розслідується як закінчений злочин — за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення)», — йдеться в повідомленні.

Спочатку напад на Гандзюк кваліфікували як «хуліганство», потім його перекваліфікували в «нанесення тяжких тілесних ушкоджень», а згодом — у «замах на вбивство з особливою жорстокістю».

Радник міського голови Херсона Катерина Гандзюк померла в лікарні у неділю, 4 листопада. Офіційно причини смерті поки не називають. Але в соцмережах кажуть — у неї відірвався тромб. Пізніше інформацію про смерть Катерини Гандзюк підтвердив президент Петро Порошенко і зажадав від правоохоронців знайти й притягти до відповідальності винних у злочині.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. На неї вилили близько літра рідини. Катерина отримала хімічні опіки 30% тіла.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Торбина, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.

theБабель писав про все, що відомо про напад і затриманих у цій справі.

Торбин / пресслужба Генеральної прокуратури України

Васянович / пресслужба Генеральної прокуратури України

В. Горбунов / прес-служба Генеральної прокуратури України

Грабчук / пресслужба Генеральної прокуратури України

Вишневський / прес-служба Генеральної прокуратури України

Радник міського голови Херсона Катерина Гандзюк померла в лікарні у неділю, 4 листопада. Офіційно причини смерті поки не називаються. Але в соцмережах кажуть — у неї відірвався тромб. Пізніше інформацію про смерть Катерини Гандзюк підтвердив президент Петро Порошенко, який зажадав від правоохоронців знайти і притягнути до відповідальності винних у злочині.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. На неї вилили близько літри рідини. Катерина отримала хімічні опіки 30% тіла.

theБабель писав про все, що відомо про напад і затриманих у цій справі.