Справа Гандзюк: поліція перекрила підходи до будівлі МВС перед початком мітингу активістів

Дата:

Національна поліція перекрила дороги довкола будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві, що розташована на вулиці Академіка Богомольця. Заходи безпеки запровадили перед мітингом у памʼять про Катерину Гандзюк, яка померла 4 листопада в лікарні. Про це повідомляє кореспондент theБабеля з місця подій.

Евгений Спирин

Мітинг запланований на 19:00. Його анонсували в соцмережах, на захід прийдуть громадські активісти, журналісти та друзі Гандзюк з вимогою знайти замовника резонансного вбивства. Також акції пройдуть у Херсоні, Львові, Харкові, Дніпрі, Луцьку, Одесі, Полтаві та Ужгороді.

Радник міського голови Херсона Катерина Гандзюк померла в лікарні, неофіційно говорять, що у неї відірвався тромб.

26 вересня Гандзюк записала відеозвернення з лікарні, в якому повідомила, що досі не знає імені замовника нападу на себе, але переконана, що всі винні будуть знайдені, покарані та засуджені.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. На неї вилили близько літра рідини. Катерина отримала хімічні опіки 30% тіла.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.