Вночі: в Ірані — масові протести проти санкцій США, у небі над Канадою зіштовхнулися два літаки, а в Польщі в ДТП потрапив двоповерховий автобус із України

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: в Ірані — масові протести проти санкцій США, у небі над Канадою зіштовхнулися два літаки, а в Польщі в ДТП потрапив двоповерховий автобус із України

Ali Mohammadi / Bloomberg via Getty Images

В Ірані тисячі людей вийшли на протести через санкції США

В Ірані 4 листопада тисячі людей вийшли на вулиці в знак протесту проти нових санкцій з боку США, які почали діяти сьогодні, 5 листопада. За даними іранської влади, у демонстраціях взяли участь мільйони людей. Перед будівлею колишнього посольства США в Тегерані протестувальники спалювали портрети президента США Дональда Трампа, американські прапори та доларові купюри. Вони також скандували «Смерть Америці». Нові обмеження стосуються понад 600 компаній та фізичних осіб. Вони торкнуться угод з нафтою, фінансових операцій, енергетики та судноплавства.

У небі поблизу Оттави зіткнулися два літаки, загинув пілот

Пілот двомісного літака загинув від отриманих травм при зіткненні з землею за 30 км від Оттави. Другий літак здійснив аварійну посадку в міжнародному аеропорту Оттави, куди був терміново перенаправлений. На борту 11-місного судна перебували дві особи, які під час інциденту не постраждали. За даними правоохоронців, менший літак раптово вдарив більший знизу, пошкодивши його шасі. Причину інциденту з’ясовують. Поліція перекрила одну з доріг на захід від Оттави, де впав літак. Окрім цього, на місці працюють рятувальники, медики та пожежники.

У Польщі в ДТП потрапив двоповерховий автобус із України

Чотири легкових автомобілі та двоповерховий автобус з України зіштовхнулися 4 листопада в Польщі поблизу міста Бохня. Поранені сім осіб, у тому числі двоє дітей та вагітна жінка. Їм надали допомогу на місці, а потім доставили до лікарні для діагностики. 72 пасажири українського автобуса потрапили до приміщення школи в місті Прошувки, де вони чекали на інший автобус.

В Індонезії отримали дані чорного ящика Boeing, що розбився в кінці жовтня

Національному комітету з безпеки транспорту Індонезії вдалося отримати дані з чорного ящика Boeing 737, який розбився 29 жовтня. Дані параметричного самописця містять 69 годин інформації про рейси лайнера, разом з останнім польотом. Також відомо, що рятувальники вже знайшли рештки тіл 105 загиблих у катастрофі. Проте лише 14 людей вдалося ідентифікувати.

Серія вибухів прогриміла у Багдаді

Серія вибухів прогриміла у Багдаді. 8 людей загинули і 16 отримали поранення. За даними місцевої поліції, вибухові пристрої спрацювали в шести кварталах іракської столиці. Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за атаки.