Адвокат Гандзюк вважає, що замовники її вбивства можуть уникнути покарання

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Адвокат Гандзюк вважає, що замовники її вбивства можуть уникнути покарання

Wikimedia Commons

Замовники вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк можуть уникнути покарання, якщо до суду перепадуть справу проти виконавців нападу в її нинішньому вигляді. Про це в коментарі «Громадському» заявила адвокат Євгенія Закревська.

«Я хочу наголосити, що станом принаймні на вчора цим виконавцям не було змінено підозру і не було додано ознаку замовності. Другий момент: якщо справу щодо виконавців передадуть у суд, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використають ці докази в провадженні СБУ, яка шукає замовників?» — заявила Закревська 4 листопада.

Захисниця пояснила, що в разі відсутності ознаки замовності в провадженні поліції щодо виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують в межах іншого провадження — відкритого Службою безпеки.

«Вони не можуть бути двічі підозрюваними чи двічі обвинуваченими. Вони можуть обвинувачуватися тільки один раз», — зазначила вона.

Раніше адвокати Гандзюк направили клопотання про об’єднання цих справ до прокуратури Херсонщини та до Генпрокуратури. Однак прокуратура Херсонської області вже відмовила в об’єднанні цих проваджень, від ГПУ відповідь ще не надійшла.

«Якщо це не буде зроблено, то я не бачу судової перспективи притягнення замовника до відповідальності. Просто передати справу виконавців до суду — це просто унеможливити в подальшому притягнення замовника», — наголосила Євгенія Закревська.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня .На неї вилили близько літра рідини. Катерина отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні, неофіційно говорять, що у неї відірвався тромб.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.