Колишній український правоохоронець. Вбивця полковника СБУ Хараберюша назвала імʼя замовника злочину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Юлія Прасолова, засуджена за вбивство полковника СБУ Олександра Хараберюша, заявила, що вбивство співробітника СБУ їй замовив колишній український правоохоронець Максим Симонов, повідомляє ТСН.

В інтервʼю кореспонденту ТСН Андрію Цаплієнку Прасолова розповіла, що за вбивство Хараберюша їй заплатили $15 тис. Вона додала, що їй також доручили вбити працівника спецслужб у Словʼянську і здійснити теракт в Кураховому, де розташована потужна електростанція.

Перед цим глава СБУ Василь Грицак повідомив, що вбивство Хараберюша організував «Центр спеціальних операцій «Міністерства держбезпеки “ДНР”». Його очолює Володимир Євдокимов. За часів президента Віктора Януковича Євдокимов був заступником Державної іпотечної установи. Симонов є «правою рукою» Євдокимова й раніше служив у правоохоронних органах України.

На початку жовтня Іллічівський районний суд Маріуполя засудив до 12 років позбавлення волі мешканку Донецька Юлію Прасолову за вбивство полковника Служби безпеки Олександра Хараберюша, якого вона підірвала в його автомобілі в Маріуполі 31 березня 2017 року.