Сини вбитого журналіста Хашоггі вимагають повернути їм тіло батька

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Сини вбитого журналіста Хашоггі вимагають повернути їм тіло батька

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Сини вбитого журналіста Джамаля Хашоггі вимагають у Саудівській Аравії повернути їм тіло батька, щоб поховати його. Про це вони сказали в інтервʼю телеканалу CNN .

Салах і його брат Абдулла назвали свого батька «мужнім, щедрим і дуже сміливим». За їх словами, вони пережили тижні страждань та непевності після його зникнення і смерті.

«Все, що ми хочемо просто зараз, — це поховати його в Аль-Баки [цвинтар] в Медині [Саудівська Аравія] разом з іншою частиною його сімʼї», — сказав Салах.

«Я говорив про це з владою Саудівської Аравії, і я просто сподіваюся, що це відбудеться найближчим часом», — додав він.

Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Спочатку влада Саудівської Аравії заявляла, що злочин став результатом раптової бійки, але потім визнала, що вбивство Хашоггі було навмисним. У королівстві затримали 18 осіб в рамках розслідування.

За версією турецьких слідчих, Хашоггі задушили відразу після входу в будівлю генконсульства, а згодом тіло розчленували й розчинили в кислоті.

2 листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зробив заяву, що вбити саудівського журналіста Джамаля Хашоггі розпорядився високопосадовець Саудівської Аравії.