Українку в Малайзії засудили до довічного увʼязнення. Вона ввезла майже 2 кг кокаїну під виглядом цукерок

Дата:

Суд малайзійського Джорджтауна засудив українку до довічного увʼязнення за контрабанду наркотиків. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

24-річну українку Клавдію Лопаткіну затримали 31 грудня 2015 року в міжнародному аеропорту Пенанга (Малайзія). Вона везла два пластикових пакети з Дубая в Куала-Лумпур, а потім у Пенанг.

Поліція розповіла, що Лопаткіна везла 4 коробки з-під шоколаду, у яких було 108 пакетів з кокаїном загальною вагою 2,1 кілограма. Вони були упаковані в обгортки для цукерок і лежали на дні коробок під справжніми солодощами.

На момент затримання дівчина була вагітна, вона народила доньку вже в малайзійській вʼязниці. Пізніше мати Лопаткіної забрала дитину в Україну.

У грудні 2017 року Вищий суд Джорджтауна виправдав Лопаткіну й дозволив її депортувати в Україну, проте співробітники імміграційних служб знову затримали її на території суду. Прокуратура країни подала апеляцію на виправдальний вирок.

Головна аргументація адвокатів українки будувалася на тому, що обвинувачена не знала, що везе. Однак суддя Датук Абдул Вахаб Мохамед заявив, що у підозрюваної було достатньо часу, щоб оглянути коробки.

«Замість цього вона просто заплющила очі на шанс перевірити вміст пакетів, у яких, як вона стверджувала, перебували цукерки», — сказав він.