У Калінінграді затримали організатора нападу на «кіборга» Іващенка в Києві. Але в іншій справі: підтримував терориста з Архангельська

Дата:
У Калінінграді затримали організатора нападу на «кіборга» Іващенка в Києві. Але в іншій справі: підтримував терориста з Архангельська

Facebook / Дмитро Вербич

ОМОН затримав у Калінінграді 24-річного Вʼячеслава Лукичева, який був у розшуку Інтерполу за запитом України. Про це повідомляє «Медиазона».

Лукичеву інкримінують частину 2 статті 205.2 КК (публічне виправдання тероризму в інтернеті). Він опублікував у соцмережах скріншот передсмертної записки студента, який підірвав себе біля дверей ФСБ в Архангельську. У пості анархіст назвав виконавця теракту «справжнім героєм».

Лукичева затримали ввечері 4 листопада на автобусній зупинці та наразі утримують в ізоляторі МВС у Калінінградській області. Його відвідали представники Громадської спостережної комісії та заявили, що скарг на умови утримання немає. Затриманому надали адвоката фонду допомоги засудженим «Русь увʼязнена» — Марію Бонцлер.

Що сталося з Вербичем?

У вересні Україна оголосила в розшук Лукичева по лінії Інтерполу. Його розшукували як організатора нападу на захисника Донецького аеропорту Дмитра Іващенка (Вербича).

2 травня в Києві на вулиці Костянтинівській три хлопці і дві дівчини в масках напали на Іващенка. Йому завдали удару ножем в нижню частину спини та бризнули в обличчя газом.

Через кілька днів підозрюваних затримали в Харкові, вони позиціонували себе як антифашисти і говорили, що накинулися на ветерана АТО через футболку з національною символікою. СБУ заявила, що організатор нападу покинув Україну і переховувався в Польщі.

9 липня Подільський райсуд Києва засудив одну з нападників — Катерину Лапинську до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік.