Журналісти: У справі Гандзюк допитали помічника нардепа від БПП Паламарчука. Підозрюють, що він давав гроші кілерам

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Журналісти: У справі Гандзюк допитали помічника нардепа від БПП Паламарчука. Підозрюють, що він давав гроші кілерам

Соколовська Інна / УНІАН

У справі Гандзюк допитали Ігоря Павловського — помічника народного депутата Верховної Ради від фракції БПП Миколи Паламарчука, пише Telegram-канал TheNewsRoom.

«Саме Павловський підозрюється в передачі коштів «за роботу» організатору злочину проти Катерини Гандзюк Торбіну. Помічник нардепа вже був допитаний з цього приводу, однак поки не затриманий. Хоча він, так само як і Торбін, міг би допомогти слідству вийти на замовників злочину», — пише канал.

Павловський — заступник керівника громадського формування з охорони порядку «Чорний туман», створеного навесні 2018 в Новій Каховці. До нього входять колишні бійці добровольчих батальйонів, учасники бойових дій.

За інформацією Facebook-групи «Хто замовив Катю Гандзюк?», Павловський був посередником між виконавцями злочину і замовником. Раніше Павловський був помічником нардепа від Партії регіонів Юрія Самойленка, також повʼязаний з нардепом від ПР Олексієм Журавком, раніше судимий. «Банда Торбіна останні півроку до нападу працювала на Павловського, виконувала його доручення. Саме Павловський передавав кошти за вбивство Каті керівнику групи виконавців — Торбіну», — стверджують у групі.

Після затримання Торбіна він нібито був готовий до арешту та повідомлення імені замовника нападу. «Але арештовувати вищі ланки замовних вбивств не в традииях нашого МВС і ГПУ. Павловський домовився», — сказано в повідомленні.

Паламарчук в коментарі УНІАН повідомив, що нещодавно переніс операцію і перебуває на лікуванні, але інформацію про допит та участь Павловського в нападі на Гандзюк не підтвердив і не спростував. «Можливо допитували, але я цього не знаю. Якщо допитували, нехай затримують, якщо винен, то нехай притягують. Я не можу ні спростувати, ні підтвердити, причетний він, чи ні», — сказав він.

Нардеп також запевнив, що сам до організації нападу не причетний, а також образився на те, що ЗМІ його називають «смотрящим президента Порошенка». Він збирається судитися з журналістами, які надали про нього неправдиву інформацію.

У групі «Хто замовив Катю Гандзюк?» також повідомили, що офіційна причина смерті Гандзюк — поліорганна недостатність (недостатність кількох систем організму), хімічні опіки на 30—39% тіла. Прощання з нею відбудеться в Херсоні в середу, 7 листопада, о 14:00. Поліція передала справу про вбивство Гандзюк в Головне слідче управління Служби безпеки України.