Адміністрація Трампа хотіла, щоб військові будували центри для мігрантів на кордоні з Мексикою. Пентагон відмовився

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Адміністрація Трампа хотіла, щоб військові будували центри для мігрантів на кордоні з Мексикою. Пентагон відмовився

John Moore / Getty Images

Адміністрація президента США хотіла залучити війська до будівництва центрів для затриманих мігрантів на кордоні з Мексикою, пише Reuters.

З цією ініціативою в жовтні виступив Департамент внутрішньої безпеки США, під час обговорення того, яким чином військові будуть протидіяти напливу мігрантів. Проте Пентагон не підтримав цю пропозицію, і від неї вирішили відмовитися.

У підсумку було вирішено направити на кордон 7 тисяч військових, щоб зміцнити його у звʼязку з наближенням «каравану мігрантів». А для їх тимчасового утримання, за словами президента США Дональда Трампа, встановлять намети. У них мігранти будуть перебувати, поки влада США розглядатиме запити про надання притулку. «У нас будуть намети. Вони будуть дуже хорошими. Вони будуть чекати, і якщо вони не отримають притулку, вони заберуться», — сказав Трамп в інтервʼю Fox News.

Станом на понеділок, 5 листопада, на кордон із Мексикою в межах «Операції «Вірний патріот» прибули близько 4,8 тис. військових. Поки невідомо, чи будуть вони виконувати які-небудь допоміжні завдання, такі як будівництво житла для працівників митних служб і прикордонної охорони. Питання будівництва житла для мігрантів на кордоні все ще обговорюється, але якщо його і будуть зводити, то не в під час поточної місії.

31 жовтня Трамп попередив людей, які наближаються до кордону США у складі каравану мігрантів, що у країну їх не пропустять.