У Камеруні бойовики викрали 78 дітей і директора пресвітеріанської школи

Дата:

На півночі Камеруну бойовики викрали 78 учнів та директора однієї з сільських релігійних шкіл. Про це повідомляє Associated Press.

Інцидент стався в околицях міста Баменда, у селі Нквен. Озброєні люди викрали дітей з пресвітеріанської школи в неділю ввечері. Незабаром в мережі було опубліковано відео. У ролику викрадачі кажуть, що звільнять школярів лише тоді, коли досягнуть своїх цілей.

Де саме утримують викрадених, поки невідомо. «Були викрадені учні, вчителі та шкільний директор. Їх відвезли до лісу», — сказало джерело агентства.

Представники влади регіону кажуть, що викрадачі належать до рядів збройних сепаратистів, які діють в регіоні. Вони протестують проти франкомовного уряду президента Поля Бійї і борються за створення незалежної держави, яку називають Амбазонією.

Офіційно відповідальність за викрадення дітей поки ніхто не взяв.

Сепаратистський рух активізувався в регіоні в 2017 році — після розгону урядом мирних демонстрацій.

85-річний Поль Бійя очолює Камерун з 1982 року. Він був обраний на сьомий термін 78% голосів на президентських виборах 7 жовтня. Усього заявку на участь у президентській гонці подали девʼять кандидатів, проте до виборів допустили лише чотирьох.