«Перетнуться на ногах». Трамп і Путін не будуть проводити повноцінну зустріч у Парижі

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Перетнуться на ногах». Трамп і Путін не будуть проводити повноцінну зустріч у Парижі

Пресслужба президента російської федерації

Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін не будуть проводити повноцінні двосторонні переговори, заплановані на 11 листопада у Парижі, повідомляє Інтерфакс.

Про те, що зустріч навряд чи відбудеться у Франції, спершу повідомив Трамп. За його словами, переговори можна буде організувати пізніше — «на полях» саміту G20 в Аргентині, який триватиме з 30 листопада до 1 грудня.

Після цього прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що Путін і Трамп не зможуть провести повноцінну зустріч на заходах у Парижі, але обовʼязково обговорять «на ногах» можливість контактів у майбутньому. «Графік багатостороннього заходу, присвяченого 100-річчю закінчення Першої світової війни, не дозволяє провести таку зустріч», — пояснив він.

11 листопада у Франції відбудуться урочистості з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни. На заходи запрошено понад 80 глав держав і урядів, зокрема Трампа та Путіна. Попередньо планувалося, що вони проведуть двосторонні перемовини, під час яких обговорять плани США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.